300 mennesker til glædesfest i Videbæk

  • af

Alt det slik, popcorn, chips og sluch ice, børnene kunne proppe i sig.

Det var en væsentlig del af den glædesfest, som LM’s børne-, junior- og teenklubber i Videbæk inviterede børn og forældre til tirsdag den 31. oktober, hvor det var halloween.

”Børne- og juniorklubben mødes altid om tirsdagen, og det var helt fantastisk, at vi kunne lave arrangementet den dag,” siger Marianne Heldgaard og Mirjam Madsen, der er ledere i børneklubben.

Glædesfesten var et tilløbsstykke med omkring 300 deltagere i løbet af dagen. 226 deltog i den aftensmad, der var lagt ind i programmet.

Lysfest som alternativ til død og uhygge

Sidste år oplevede Marianne, at mørke, død og uhygge fyldte det hele i arrangementerne på vejen, og det ville hun gerne lave et alternativ til.

”Jeg hørte så, at de lavede en lysfest i Esbjerg i stedet, og tænkte, det må vi da også kunne,” siger hun.

Mirjam var med på ideen, og de to kvinder forelagde det for LM-formanden og for junior- og teenklubben, der alle syntes, det var en rigtig god ide.

Gratis slik og chips ad libitum som alternativ til at rasle

Glædesfesten begyndte kl. 16 med en lang række aktiviteter, man kunne vælge imellem: for eksempel ansigtsmaling, kreative borde, racerbane, brætspil, knæklysfodbold og banko.

Hele tiden var der masser af slik og chips, som børnene frit kunne forsyne sig af. 

”Det var gratis som et alternativ til, at børnene gik ud at rasle,” fortæller de to klubledere.

Sidst på eftermiddagen var der sang og andagt om lys, og efter aftensmaden kunne man fortsætte med de aktiviteter, man var i gang med – eller prøve flere ting – før dagen sluttede med sang.

Nu har jeg fået lov til at komme i den kristne klub

Marianne og Mirjam fortæller, at de kun har hørt positive kommentarer fra dagen – både fra børn og forældre.

”Den lokale avis bragte en notits om glædesfesten, og det har affødt kommentarer som ’Godt alternativ’,” siger de.

”En pige, der længe har ønsket at komme i børneklubben, fik lokket sin mor med og kom bagefter sagde glædestrålende: ’Nu har jeg fået lov til at komme i den kristne klub!’”