Bornholmske LMU’ere oplevede Israel sammen

  • af

”Nogle af os kendte kun hinanden sporadisk på forhånd, men nu er vi blevet bundet sammen på en ny måde. Vi har oplevet det samme og er blevet rigtig tætte.”

Det siger Julie Kousgaard Madsen fra Nexø. Fra den 14.-21. oktober var hun en af 22 bornholske LMU’ere, der var på rejse i Israel. Hun tror, det får betydning for LMU til hverdag, selvom kun en lille del af øens LMU’ere var afsted.

Turen var arrangeret af tre fra hver af de tre LMU-foreninger på øen i samarbejde med LMU-konsulent Anders Solgaard og en repræsentant fra Israelsmissionens Unge.

Det var her, de bibelske beretninger fandt sted

I løbet af ugen besøgte de unge bornholmere mange af de steder i Israel, hvor de bibelske beretninger fandt sted.

19-årige Julie nævner Jerusalem med grædemuren, Oliebjerget, Via Dolorosa og Gravkirken, Betlehem med Fødselskirken og Hyrdernes Mark, Kapernaum og Saligprisningernes Bjerg.

”Vi var også ude at sejle på og bade i Genesaret Sø, sov i telte i ørkenen, oplevede solopgang på Masada, som vi gik op og ned ad, og sluttede turen med nadver i Gravhaven,” siger hun.

Jeg så det med mine egne øjne

Julie fortæller, at der kan dukke mange spørgsmål op, når hun læser i sin bibel hjemme i Danmark: ”Hvordan var det lige, det var? Hvordan mon det egentlig så det ud?”

”Derfor var det virkelig stort for mig at se med mine egne øjne, at det var her, det skete. Det var virkelig den her sø og de her byer. Det var en bekræftelse på min tro.”

Hun har været i Israel en gang før sammen med sin familie, men glæder sig meget over, at hun nu har fået mulighed for at opleve det sammen med nogen på sin egen alder.

”Jeg vil helt sikkert opfordre andre til at tage med, hvis LMU arrangerer en tur mere,” siger hun.