Det var næsten som at være der selv

  • af

“Det var et rigtig godt landsmøde. Næsten som at være der selv.”

“Dejligt at komme med rundt forskellige steder i landet.”

“Med alle indslagene føltes det næsten, som om vi var lidt sammen alligevel.”

Sådan lød nogle af de mange positive kommentarer fra dem, der så med, da Luthersk Mission søndag den 2. maj sendte sit første digitale landsmøde nogensinde.

Overvældende stort antal deltog i landsmødet

Landsmødet, som oprindeligt skulle have været afholdt i Skjern Kulturcenter, blev i stedet sendt online fra missionshuset i Skjern med sang og musik og forskellige indslag.

Og et overvældende stort antal deltog – fra Løgumkloster, Kvistgård, Nexø, Tarm og mange andre steder i landet, endda udsendte fra LM’s missionslande så med.

I alt 810 enheder var koblet på i løbet af den to timer lange livesending, og da man mange steder sad flere samlet, må det antages, at langt over 2.000 børn, unge og voksne, – ja, måske endda endnu flere – deltog.

Flot, at der var tænkt så meget på børnene

Det gjorde man blandt andet i Mørkøv LM på Vestsjælland. Her samledes man en lille flok fordelt i to hjem og deltog i landsmødet og spiste frokost sammen bagefter.

Mens de voksne sad i sofaen og så med på tv-skærmen, lå børnene på gulvet og tegnede og udfyldte de opgaveark, der var lagt på LM’s facebookside på forhånd.

“Vi var meget begejstret for det fine online-møde, for festligheden og det store arbejde, der blev gjort. Flot, at der var tænkt så meget på børnene,” lød det fra den ene af værterne.

Dejligt at kunne mødes trods stor afstand

Også i landets østligste hjørne, Nexø, sad der 40 deltagere i LM Kirken Østbornholm og så med.

Under livesendingen blev der stillet om til dem for at give et glimt af stemningen og et kort interview med et par af deltagerne.

“LM er en stor del af mit liv, så selvfølgelig vil jeg gerne være med til at fejre sådan en dag som i dag,” sagde en og udtrykte sin glæde over, at det kunne lade sig gøre at mødes trods stor afstand.

> Læs disse og mange andre kommentarer på LM’s Facebook-side eller Youtube-kanal.