Efterskoleelever kaster sig ud i det ukendte

Efterskoleelever kaster sig ud i det ukendte

Foto: Solgarden-elever på McDonalds
De udfordringer, Solgården-eleverne har mødt ved at deltage i “Tag chancen”, har blandt andet været et terrænløb med bind for øjenene, at spise ulækre ting og at tage en tur på McDonalds (Foto: Solgården).

Volontørerne på Efterskolen Solgården i Tarm laver arrangementer, som eleverne kan melde sig til, uden at vide, hvad det. En af eleverne, Anton, synes, det er sjovt at lave noget ukendt, fordi det er noget, alle er fælles om

Mange af eleverne på LM’s efterskole Solgården i Tarm er klar til at kaste sig ud i det ukendte.

Det sker, når Nicolai Sørensen og de to andre volontører på skolen inviterer til at deltage i ”Tag chancen”.

Volontørerne melder en dato ud, hvor der sker noget, men uden at fortælle, hvad det er. Det melder eleverne sig til at deltage i – hvad end der sker.

Det første arrangement var en gåtur i byen med bind for øjnene, mens deltagerne holdt i et langt reb. Turen endte i en lokal å, hvorfra det gjaldt om at komme først over en usynlig målstreg.

Senere har der været en udfordring med at spise ulækre ting, at holde børnefødselsdag og tage en tur på McDonalds.

Nicolai synes, det er fedt at udfordre eleverne

Indtil videre har der været fire Tag chancen-arrangementer med 12-45 deltagere.

Nicolai fortæller imidlertid, at der er flere initiativer i støbeskeen, blandt andet noget, der kan være til glæde og gavn for byens borgere.

Han synes, det er fedt på den måde at få lov til at udfordre eleverne – og nogle gange at hjælpe dem til at overskride deres egne grænser.

”Både ved at de skal melde sig noget, de ikke ved, hvad er – og når selve udfordringen kommer,” uddyber han.

Det ukendte er sjovt, fordi vi er fælles om det

Tag chancen-arrangementerne har medført, at flere elever har fået deres grænser rykket. En ar dem er Anton Friis, der er elev i niende klasse.

”Det var lidt ubehageligt, da vi skulle ud i åen, men jeg har helt sikkert mod til at melde mig til fremover,” siger han.

”Det er sjovt at lave noget ukendt, fordi vi er fælles om det, og jeg ikke er den eneste, der har meldt mig til det.”

Anton understreger, at det altid er sjovt i en eller anden grad, og hvis der er noget, man bare ikke kan, må man selv være opmærksom på at sige fra.

”Det er helt fair, selv om tilmeldingen er bindende. Selvfølgelig skal ingen presses til noget voldsomt,” bekræfter Nicolai.

Tilføj kommentar