Glæder sig til at bidrage med faglig viden

  • af

”Jeg ser frem til at få lov til at hjælpe andre og samtidig udvikle mig. Jeg glæder mig, men jeg tror også, det bliver meget hårdt og udfordrende.”

Det siger Sarah Storm Petersen fra Nyborg, der efter sommerferien rejser til Phnom Penh i Cambodja som volontør for LM i ti måneder. 

Hun skal arbejde i organisationen Daughters of Cambodia, der hjælper prostituerede kvinder, og det ligger inden for den 22-årige kvindes fagområde.

Hun læser nemlig til socialrådgiver og har taget et års orlov fra sine studier. 

Har arbejdet med traumatiserede familier i Odense

I sin seneste praktik på studiet arbejdede Sarah med meget traumatiserede familier i Odense. Hun håber, at hun derigennem har lært noget, hun kan bruge på Daughters.

”Jeg glæder mig til fællesskabet med de cambodjanere, jeg skal arbejde sammen med. Og til at kunne bidrage med min viden i tilpasset form, samtidig med, at jeg tror på, jeg vil kunne få en masse med tilbage,” siger hun.

”Personligt tror jeg også, det er rigtig sundt for mig at opleve, hvordan folk er kristne rundt i verden.”

Praktiske informationer og samtaler med nuværende volontører

Den 29.-30. april var Sarah sammen med fem andre kommende volontører på introduktionskursus på LM’s sekretariat i Hillerød.

Missionskonsulent Christian Lund Pedersen fortæller om kulturelle udfordringer.

Programmet var tæt besat med information om praktiske forhold, de kommende opgaver, kultur, ideer til undervisning af missionærbørn og online samtaler med de nuværende volontører.

Når det gælder kultur og omgangsformer, er det vigtigt på samme tid at være frimodig og ydmyg, understregede missionskonsulent Christian Lund Pedersen.

Svar på de mange spørgsmål på listen

Alle de unge var kommet med en lang liste med spørgsmål i bagagen, som de efterhånden kunne krydse af som besvaret.

”Det har været et godt kursus. Vi er overvældede, men føler os meget bedre klædt på nu,” sagde de i fællesskab ved den afsluttende evaluering. 

Især var der enighed om, at online kontakt til nuværende volontører er godt. Det gav en meget konkret fornemmelse af, hvad der venter – og så fik de en lille virtuel rundvisning der, hvor de skal bo.

Alle de kommende volontører glæder sig til, at de har lært kulturen så meget at kende, at de kan begå sig i det land, de kommer til.

———-

Fire af volontørerne skal til Cambodja: 

Julia Staugaard Jørgensen og Sarah Storm Petersen skal arbejde på Daughers of Cambodia, undervise missionærbørn og undervise i engelsk i organisationen Flame i Phnom Penh i Cambodja.

Rebekka H. Overgaard og Katrine Sulkjær skal undervise missionærbørn og undervise cambodjanske børn i engelsk i Siem Reap i Cambodja.

Tre skal til Tanzania:

Benjamin Kjærgaard skal være bogvolontør for Soma Biblia i Tanzania.

Zofia Due Kronborg Hansen og Thea Friis Larsen skal arbejde på Huruma Center i Iringa i Tanzania.