Godt for os med ægteskabskursus online

  • af

”Et ægteskabskursus er en stor gave. Fordi det handler om os som ægtepar og giver tid til at se hinanden og kigge hinanden i øjnene.”

Det siger Anne Holm Stark fra Græsted. Sammen med sin mand, Simon, har hun været på flere ægteskabskurser, siden parret blev gift for knap ti år siden.

”Vi har også deltaget i forlovelsessamtaler før brylluppet, og vi er blevet glade for at snakke om vores forhold.”

Parret fremhæver især, at det er godt at komme til at tale om ting, de ikke selv havde tænkt over. Sådan at det måske ikke bliver et problem senere.

Optimalt at kunne åbne computeren, når børnene var puttet

Ægteskabskurser bliver almindeligvis holdt hen over en weekend med oplæg og samtaler parrene imellem om de emner, der er blevet holdt oplæg om.

Men i foråret 2021 holdt LM’s familiekonsulent Kristian Andersen i samarbejde med Indre Missions (IM) Familiearbejde et syvugers online ægteskabskursus, hvor tæt ved 300 par over hele landet deltog.

Et af de par var Anne og Simon. For dem var det optimalt, at det var en hverdagsaften, så de ikke behøvede at arrangere børnepasning en hel weekend, men blot kunne åbne computeren, når de tre børn var blevet puttet.

Anne indskyder, at en anden fordel var, at man kunne gå og tale om ugens emne i en hel uge. 

”I løbet af ugen kommer hverdagen ind, og man støder måske på situationer, hvor konkrete udfordringer dukker op,” siger hun.

Man udvikler sig – derfor er ægteskabskurser altid relevant

LM’s og IM’s Familiearbejde udbyder online ægteskabskurset igen i år i ugerne 43-49, og Anne og Simon Holm Stark har overvejet, om de skal tage det en gang til. 

”Selv om det er de samme emner – og det er det på alle ægteskabskurser – bliver det ved med at være relevant,” siger Simon.

”For man udvikler sig, og det, der ikke var særlig relevant før, er det måske nu.”
———-

Første kursusaften er 26. oktober.

> Læs mere om online ægteskabskursus dlm.dk/aegteskabskursus