Juleindsamling midt i sommervarmen

  • af

Hugge med økse på tid, slå søm i og male på sten og glas. Det var nogle af de mange aktiviteter, som det kostede penge at deltage i på Bornholm sidste lørdag.

Anledningen var, at Østerballe juniorklub havde inviteret til aktivitets- og konkurrencedag på en shelterplads i skoven for at samle ind til LMBU’s Projekt Julehjælp.

Det fortæller Inger Hansen, der er leder i juniorklubben, som en er en fælles juniorklub for de to LM-kredse i Østerlars og Aarsballe.

Sheltertur blev afløst af aktivitetsdag i skoven

Juniorlederen fortæller, at det egentlig var juniorernes ide, at de skulle have en aktivitetsdag i skoven.

”Vi har tit haft en overnatning i shelter lige efter sommerferien, men det var ikke muligt i år, så denne her dag trådte i stedet,” forklarer hun.

Ideen til, at man kunne konkurrere mod hinanden, var inspireret af nogle online betweenfester, hvor Løgumkloster Efterskole får juniorklubber rundt i landet til at dyste mod hinanden.

Købte klippekort til at deltage i aktiviteter

Ved ankomsten til shelterpladsen kunne man købe et klippekort, og hver aktivitet kostede et klip.

Ud over aktiviteterne solgte de kaffe, kage, pølser og brød, og da dagen var til ende, var der kommet 2.000 kroner i kassen.

Østerballe juniorklub havde delt indbydelser ud i de to missionshuse, og omkring 40 mennesker deltog i dagens aktiviteter.

Der er brug for næstekærlighed hele året

”Det var en dejlig dag med god stemning, hvor alle – både juniorer og voksne – var glade og hyggede sig,” fortæller Inger Hansen.

Selv om jul kan føles meget langt væk den 20. august, mener Inger Hansen, det gav det god mening med en indsamlingsdag til julehjælp midt i sommervarmen.

”Der er nemlig brug for næstekærlighed hele året,” siger hun.

”Og der er bestemt ikke blevet færre tanker om at hjælpe, nu, hvor alting stiger i pris.”

———-

Projekt julehjælp, som er et fælles missionsprojektprojekt i 2022 for LM Kids, Between og LMU. Målet er at give trængte børn og voksne i Danmark en praktisk håndsrækning til at kunne fejre jul.

Læs mere om Projekt Julehjælp.

Her kan du også se, hvordan du – og din menighed – kan støtte projektet.