LM kommer ud af 2023 med et godt regnskab

  • af

Luthersk Mission glæder sig over en god slutspurt af gaveindtægter på årets sidste dage, der betyder, at organisationen endnu engang kan gå ind i et nyt år med et regnskab i balance.

Og ikke bare et regnskab i balance, men det ser endda ud til at blive et regnskab med overskud, fastslår resursechef i LM, Johnny Lindgreen.

“Udgifterne er blevet mindre, end vi har regnet med. Vi mangler lige at få alle regnskaber hjem fra udlandet, men jeg vil næsten fristes til at sige, at vi kommer ud med et godt regnskab.”

Gavetal ved årsskiftet vækker taknemmelighed og frimodighed

Lige ved årsskiftet var der registreret for 15,3 millioner kroner i gaver til landskassen, og de foreløbige prognoser tyder på, at gavetallet lander et sted over de 15,5 millioner.

Dermed er der i 2023 samlet mindst lige så mange penge ind som i 2022, hvor gaveindtægten lå på knap 15,3 millioner kroner.

“Det betyder, at vi med stor taknemmelighed og frimodighed kan gå ind i 2024 og det arbejde, vi har planlagt,” siger resursechefen og nævner blandt andet ansættelsen af tre nye missionærpar til Cambodja.

> Læs mere om, hvad de indsamlede penge går til.

Halvanden million i gaver på årets sidste dage

Det så ellers bekymrende ud i starten af december, hvor LM meldte ud, at der manglede seks millioner i indtægter resten af måneden, hvis regnskabet skulle gå op.

Så højt er gavebeløbet dog ikke blevet, men der skete et gevaldigt ryk i gaveindtægter på årets sidste dage, fortæller Johnny Lindgreen, der glæder sig over de mange trofaste givere.

Den 28. december var der registreret 3,5 millioner, og da det endelige gavetal for december blev gjort op ved årsskiftet, lå det på knap fem millioner kroner – altså en slutspurt på halvanden million i løbet af årets sidste dage.

Rekorder i arv og genbrug sikrer balance i regnskabet

At LM alligevel når de budgetterede gaveindtægter, skyldes blandt andet de gode arvebeløb, der er givet i årets løb.

“Vi budgetterer normalt med arvebeløb på to millioner kroner om året. I 2023 fik vi 3,6 millioner, så det blev et rigtig godt arveår,” forklarer resursechefen.

Desuden slog Lumi Genbrug endnu engang alle rekorder med et samlet bidrag til LM’s landskasse på 7,25 millioner kroner – halvanden million kroner over budget.

Det skyldes ikke mindst en ihærdig indsats fra de omkring 400 frivillige medarbejdere i LM’s otte genbrugsbutikker, der i 2023 havde en samlet omsætning på næsten 14 millioner kroner.

Ud over det årlige tilskud til LM’s landskasse, går en del af overskuddet fra Lumi Genbrug til det lokale arbejde.

> Læs mere om Lumi Genbrugs arbejde her.