LMBU giver hjælp til at tale med børn om krig

  • af

Hvordan tale med sit store barn om krigen i Ukraine, skuddramaet i Fields og den truende energikrise?

Nogle børn reagerer med stor bekymring på de mange problemer i verden, og som forælder kan man let føle sig magtesløs.

Derfor har Luthersk Missions arbejde blandt juniorer og teenagere, LM Between, uploadet et webinar om, hvordan man møder store børn i deres bekymringer for verden.

Krigen i Ukraine og andre store kriser bekymrer mange børn

“I arbejdsudvalget har vi flere gange snakket om, hvordan krigen i Ukraine og andre store kriser i verden kan give mange bekymringer hos de større børn, og hvordan vi kunne gøre noget ved det.”

Sådan siger LM Between-konsulent Dorthe Schmidt, der stod bag produktionen af webinaret, som blev optaget i slutningen af august.

Her deler underviser og forfatter Birgitte Kjær ud af sine gode råd om, hvordan man som voksne kan hjælpe børn til at tale om det, der bekymrer dem.

Spørg ind og anerkend bekymringen – men prøv ikke at fikse det

Webinaret blev ikke holdt direkte, men optaget og lagt på YouTube, så den enkelte forælder eller klubleder kan se det, når det passer dem.

Rådet fra oplægsholderen til forældre og andre voksne var helt klart: “Spørg ind og anerkend. Men hjælp også børnene til at inddæmme bekymringerne, så de ikke fylder det hele.”

“Vi voksne skal være opmærksomme på, at vi ikke kan løse børns bekymringer. Vi kan være der for dem, tale, hjælpe, trøste, men vi kan ikke fikse det,” slår Birgitte Kjær fast.

Børnene skal vide, at Gud er med os trods krig, terror og corona

Oplægsholderen peger også på, at vi som kristne har en måde at forstå de store bekymrende ting i verden på, som kan være en hjælp for børnene at høre.

“Selvom vi kæmper alt det, vi kan for en bedre verden – og det skal vi – så vil der være nød og elendighed lige indtil den dag, Jesus kommer igen,” siger hun.

“Han har lovet at være med os. Det er vigtigt for børnene at vide, at Gud ikke har forladt os, selvom der skulle blive krig i Danmark, hvis vi bliver udsat for terror, eller hvis der blusser endnu en bølge af corona op.”

> Hør alle Birgitte Kjærs gode råd i webinaret her.