LMBU lancerer ny podcast om tro i familien

  • af

Den allerførste af en række podcasts om tro i familien er netop blevet lanceret.

Her taler de to værter, Finn Olav Jøssang og Katrine Houler, med Luthersk Missions familiekonsulent Kristian Andersen om eksemplets magt som forældre.

Serien er produceret af Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU) og skal give forældre gode råd og tips til, hvordan den kristne tro kan blive en naturlig del af familielivet.

Et behov for at tale om det, der kan være svært 

Og det er der god brug for, mener lederen af projektet, LMBU-konsulent Finn Olav Jøssang.

“Flere undersøgelser viser, at forældrene er dem, der har allerstørst betydning for deres børns tro,” påpeger han.

“Samtidig er der mange, der oplever, at det er svært at være åbne omkring troen over for deres egne børn og give det videre, de selv har fået i deres egen opvækst gennem familieandagt og bibellæsning.”

Det vil LMBU gerne hjælpe forældrene med, og derfor er han sammen med sin kollega, junior-/teenkonsulent Katrine Houler, i gang med at udvikle podcast-serien.

Hvert afsnit varer omkring 30 minutter, hvor de to konsulenter taler med en gæst om et specifikt tema, som er knyttet til det at få troen til at fylde i hjemmet.

Googlesøgning viste ingen andre podcasts om tro i familien

“Der er så mange andre, der laver podcasts for tiden, men når vi googlede emnet tro i familien, fandt vi ingen andre podcasts, der handlede om det – så det satte vi os for at lave.”

Finn Olav Jøssang er oprindelig nordmand og tidligere projektleder i den norske pendant til Bibellæser-Ringen.

Han bor nu i København med sin kone og er ansat af LMBU til at udvikle forskellige materialer til trosoplæring af børn og unge.

Lyt til “Tro i familien”, mens du kører til arbejde eller vasker op

Podcast-serien “Tro i familien” er første skridt i rækken af materialer, der skal hjælpe forældre, men også klubledere og menigheder med at give evangeliet videre til børn.

Senere kommer noget tekstmateriale, som er henvendt til børne- og juniorklubber, og der er også flere resurser på vej til forældre.

Men podcasten som medie rammer meget godt den målgruppe, den er tiltænkt – nemlig de travle forældre, mener Finn Olav Jøssang.

“Det er noget, du kan lytte til, når du tager toget eller kører i bilen til arbejde, eller mens du laver praktisk arbejde,” siger han. 

> Lyt til det første afsnit af “Tro i familien” her. 
(“Eksemplets magt som forældre” med Kristian Andersen).

Podcasten udkommer cirka hver 3.-4. uge og kan høres på Spotify og iTunes, eller hvor du ellers plejer at lytte til dine podcasts.