LMBU-ledere fik inspiration i USA

  • af

”Der er ingen tvivl om, at det var værd at rejse efter.”

Det siger Ivan Jakobsen, der er landsleder i Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU)

Sammen med to konsulenter og Olai Birch fra bestyrelsen deltog han fra den 2.-5. april i en konference i Orlando i USA om at give evangeliet videre til børn og unge og om, hvordan hjem og menigheder kan hjælpe hinanden i den opgave. 

”Det var langt at rejse for kort tid, men vi fik virkelig meget god inspiration med hjem,” fortæller han.

Lægger vægt på relationer mellem generationerne

1.000 mennesker, primært fra USA, deltog i konferencen, der var arrangeret af organisationen D6.

D6 er en paraplyorganisation, der blev stiftet i 1990’erne, fortæller Ivan Jakobsen. Navnet henviser til det engelske ord for 5 Mosebog 6,4-9, hvor Gud formaner til, at man taler med sine børn om troen på ham.

”Ud over at afholde to konferencer om året producerer D6 en masse materiale til brug i arbejdet med børn, men også i familier, menighed, og til discipelskab,” siger han. 

”I alt, hvad de gør, lægger de meget vægt på, at der skal være relationer de mellem forskellige generationer. ”

Overvældende mange mennesker og meget materiale

Landslederen beskriver konferencen som overvældende. 

Til fællesmøderne var der 12 forskellige taler, og der var 80 seminarer at vælge imellem.

”Undervisningen var superkoncentreret og meget professionel, og der var ikke indlagt meget tid i programmet til at netværke,” siger han.

”Teologisk favner D6 bredt med mange trossamfund. Men de ønsker at være bibeltro, og jeg vurderer, at de generelt ikke er langt væk fra os.”

Vi skal være autentiske kristne

”På konferencen oplevede jeg folks nød for, at børn og unge skal blive Jesus disciple. Den nød vil jeg gerne have del i,” siger Olai Birch fra LMBU’s bestyrelse, 

Between-konsulent Katrine Houler har fået konkrete ideer med hjem til, hvordan man kan dele troen på tværs af generationer i familier og menigheder.

”Og jeg er opmuntret over, at vi ikke behøver være smarte eller opfinde et nyt budskab for at nå næste generation,” siger hun.

”Vi skal være os selv, være autentiske kristne og pege på Bibelens eviggyldige budskab og stole på Helligåndens arbejde.”