Lokal hjælper med skøjtetræning i Mongoliet

  • af

Indbyggerne i byen Khovd i Vestmongoliet kalder Norsk Luthersk Misjonssamband for ”Skøjtebanepladsen”.

Det fortæller missionær Leif Ofte Leland, og han tilføjer, at børn og unge i byen bruger skøjtebanen, der ligger på NLM’s grund, i flere timer hver eneste dag.

”Det er et kæmpe privilegium at drive denne aktivitetspark, og nogle dage har vi udlånt op mod 500 par skøjter,” siger han.

Bindeled mellem norske og mongolske medarbejdere

De mange besøgende på skøjtebanen giver meget arbejde. Også mere end NLM’s ansatte kan klare, og derfor har de ansat nogle lokale til at hjælpe til i vintersæsonen.

En af dem er 22-årige Sergelen, der er uddannet regnskabsfører.

”Sidste år var jeg vikar som receptionist på NLM’s kontor, men nu har jeg mange flere praktiske opgaver,” fortæller hun.

Det kan for eksempel være stå på skøjter sammen med børnene eller spille bordtennis med dem, ligesom hun hjælper til, når danske Maiken Hadberg og en af hendes norske kolleger træner grupper af børn i ishockey tre aftener om ugen. 

”Jeg taler engelsk, så jeg har også en vigtig opgave i at være bindeled mellem de norske og de mongolske ansatte og frivillige i aktivitetsparken,” siger Sergelen.

Aktivitetsparken er en hjælp for både børn og deres forældre

Sergelen er ikke i tvivl om, at det er meningsfyldt at arbejde i NLM’s aktivitetspark i Khovd.

”Aktivitetsparken er virkelig attraktiv for børnene. Det er fantastisk at give dem mulighed for at dyrke sport og lave andre sjove ting i fritiden,” siger hun.

”Jeg glæder mig også over, at vi samtidig kan hjælpe forældrene ved at skabe et godt miljø for deres børn.”