Menneske i det kristne fællesskab

Menneske i det kristne fællesskab

Foto: Generationer uden for en kirke
Hvad får os til at trives som mennesker i fællesskabet? Det er et af de spørgsmål, som magasinet Budskabet belyser i dette nummer (Foto: Gurli Solgaard).

Budskabet nummer 5/2020 har med temaet “Menneske i det kristne fællesskab” fokus på det almenmenneskelige aspekt af det kristne fællesskab

“Gud skabte os mennesker, og han så, at det var godt. Det gælder fortsat, selv om synden påvirker hele vores eksistens i en sådan grad, at vi knap kan forestille os et menneske uden synd.”

“Jesus levede det menneskeliv, Adam var skabt til at leve. Han blev virkeligt menneske og gør det muligt for os at blive virkelige mennesker.”

“Julens under – at Gud blev menneske i Jesus af Nazaret – betyder, at vi også må have lov til at være mennesker. Vi må sige ja til hele vores menneskeliv og have Gud med i alle aspekter af det.”

Sådan skriver DBI-lærer Christian Schøler Holmgaard i sin artikel om inkarnationens mysterium. Hele artiklen kan læses gratis her.

Konsekvenser for fællesskabet

De øvrige temaartikler i magasinet belyser i forlængelse heraf en række spørgsmål:

  • Hvordan får vi evighedsperspektivet og det jordnære til at hænge sammen?
  • Hvad får os til at trives som mennesker i fællesskabet? Og hvordan kan vi selv bidrage til, at andre trives?
  • Hvordan anerkender vi menneskers reelle tanker, følelser og fysiske og psykiske behov – så ingen “fryser” i eller forlader fællesskabet?
  • Hvordan håndterer vi det, når virkeligheden i det kristne fællesskab ikke lever op til vores idealforestillinger?

—————

Magasinet indeholder også refleksioner om kritik og kamp, fællessang, vrede og hævn i Salmernes Bog, boganmeldelser og meget andet.

Hele Budskabet 5/2020 kan læse online her af abonnenter … Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.

Tilføj kommentar