Netværk hjælper familier på Falster

  • af

Hver 14. dag mødes op mod 20 familier til Familienetværk i LM’s Missionshus i Nykøbing Falster. De er samlet mandag eftermiddag om leg og aktiviteter, refleksion og fællesspisning.

Vi synes selv, det er et godt “missionsarbejde,” siger Niels Rasmussen, der har været projektleder i Familienetværket i godt to år.

”Ud over at række en hjælpende hånd til udfordrede familier med børn, giver vi dem også mulighed for at møde Guds ord gennem tilbud om en refleksion.”

Og det er der mange, der tager imod. En mandag i februar sad 30 børn og voksne og lyttede til det, Niels Rasmussen kalder en prædiken kogt ned i bouillonterning-størrelse. 

Risiko for, at Familienetværket må lukke

Men der er en udfordring. Niels Rasmussen stopper i løbet af året, og hvis ikke de finder en ny projektleder, er der stor risiko for, at Familienetværket må lukke.

”Hvis det skulle komme dertil, vil vi selvfølgelig prøve at give Familienetværket videre til en anden menighed i Nykøbing Falster,” siger han.

”Men vi håber stærkt på at finde en ny projektleder, så Familienetværket kan fortsætte hos os i LM.”

Frivilligledelse og administration

Familienetværket er et samarbejde mellem LM i Nykøbing Falster og Blå Kors på landsplan, og der er mange frivillige, der tager del i opgaverne.

Det betyder, at en af projektlederens opgaver er at lede og samarbejde med dem om aktiviteterne i Familienetværket.

Derudover er der en del administrative opgaver som kontakt til Guldborgsund Kommune, Blå Kors og krisecentre og i at administrere inflationshjælp.

Den bliver udbetalt i form af ”madkasser”, som omkring 20 familier afhenter i missionshuset.

Studiejob eller pendlerjob

Projektlederen bliver lønnet for syv timer om ugen, og Niels Rasmussen forestiller sig, det kunne være et godt studiejob.

”Det er muligt at tage en række professionsbachelorer i Nykøbing Falster, hvor man både kan læse til sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver og fængselsbetjent,” fortæller han.

”Men det er selvfølgelig også muligt at pendle et andet sted fra. Jeg forestiller mig, at man kunne foretage mange af de administrative opgaver i toget.”

Læse mere om stillingsopslaget her.