En ny legestue i LM-regi har set dagens lys.
Sidste torsdag mødtes mødre og deres 0-5-årige børn for første gang – 17 ialt – i LM Kirken Herning, hvor de sang, hørte bibelhistorier, legede og spiste frokost sammen.
Ud over det sociale samvær har legestuen også et tværkulturelt sigte, da der er gjort meget ud af at invitere både danske og nydanske mødre med.
Både danske og nydanske mødre så ud til at hygge sig
Den første gang i legestuen blev en succes, fortæller en af initiativtagerne, tværkulturel konsulent Lone Nyborg fra Herning.
Sammen med præstens kone, Lene Haahr, der går hjemme på barsel, har hun fået idéen til at starte en legestue i kirkens lokaler.
“Der kom tre nydanske og to danske mødre med deres børn og en nydansk bedstemor med sine to børnebørn. Alle så ud til at hygge sig rigtig meget med hinanden,” siger hun.
Mange unge familier og et stærkt tværkulturelt arbejde
LM Kirken i Herning er en menighed med mange unge familier og et stærkt tværkulturelt arbejde. Derfor er idéen med en tværkulturel legestue meget oplagt, fortæller Lone Nyborg.
“Vores ønske har været at invitere unge kvinder fra kirken sammen med nogle af de indvandrerkvinder, vi kender fra det tværkulturelle arbejde, for at skabe rum for nogle venskaber på tværs.”
Til legestue i torsdags blev der også gjort meget for at inkludere alle, der var med, blandt andet ved, at alle sad sammen på gulvet og sang en velkomstsang, hvor alle børnenes navne blev nævnt.
Derefter blev der fortalt bibelhistorie, så de nydanske mødre og børn, der ikke kendte så meget til Bibelen, sammen med de andre fik et større kendskab til Jesus.
Indvandrerkvinder kommer ofte ikke i kommunale legestuer
Udover det sociale og evangeliserende øjemed tjener legestuen i Herning-kirken også et diakonalt formål, mener Lone Nyborg.
“Mange indvandrerkvinder kommer ellers ikke i den kommunale legestue, som de bliver tilbudt af sundhedsplejersken. De holder sig ofte tilbage, især hvis de ikke kender andre.”
Derfor er den nye tværkulturelle legestue så vigtig for deres integration, fortæller konsulenten, der også glæder sig over, at der allerede er mulige nye tværkulturelle venskaber på vej.
“Da vi skulle til at gå, så jeg den nydanske bedstemor stå og lave en legeaftale for et af sine børnebørn med en af de danske mødre og hendes barn. Det er i hvert fald et skridt på vej,” siger hun.
—