På skolebesøg hos børnehjemsbørn i Tanzania

  • af

I starten af juni var volontør Nikoline Fredensborg rundt og besøge nogle af de unge fra den lutherske kirkes børnehjem, Huruma Center i Iringa, som nu går i 8.-12. klasse på skoler rundt i stiftet.

Hun arbejder til dagligt med de yngste børn på børnehjemmet, men fik her mulighed for at se, hvor nogle af de ældste børn går i skole og har deres hverdag.

Den danske volontør rejste rundt sammen med børnehjemmets leder og den præst, der er tilknyttet centeret.

Desuden var en amerikansk præst med som repræsentant for organisationen “Friends of Huruma”, der både støtter centeret økonomisk og hjælper børnene med at få en videre uddannelse.

Drømmer om at blive lærer, læge og advokat

“Dine fremtidsdrømme om en uddannelse kan lykkes – bare du arbejder for det, så skal vi gøre, hvad vi kan for at finde den nødvendige økonomiske støtte,” lød hans budskab til eleverne.

“Det var rigtig spændende at se de forskellige skoler og snakke med nogle af eleverne og spørge ind til deres skolegang og fremtidsplaner,” fortæller Nikoline Fredensborg.

“Mange af dem havde gode ønsker om at blive lærer, læge, advokat og meget mere for at kunne hjælpe andre. Fantastiske planer, som jeg håber lykkes for dem,” siger hun.

Skolernes naturfagslokaler mangler gas og vand

Gennem skolebesøgene oplevede den danske volontør, der selv er HTX-student, hvor stor forskel der er på forholdene på skoler i Tanzania og i Danmark.

“Laboratorierne til at lave praktiske forsøg i undervisningen var meget begrænsede. Der var ofte et enkelt lokale uden vand og gas til alt naturvidenskab, og remedierne var meget begrænsede.”

På trods af de mangelfulde forhold og mange elever i klasserne ser flere af skolerne positive eksamensresultater, og flere er i gang med at forbedre naturfagslokalerne, fortæller hun.

Et kristent hjem for 52 forældreløse børn

Det kristne børnehjem, Huruma Center, hvor Nikoline Fredensborg har arbejdet dette skoleår sammen med en anden dansk volontør, er ejet af den lutherske kirke i Iringa.

Her bor 52 børn fra nul til atten år, som af forskellige årsager ikke kan bo derhjemme, eller som ikke har en familie, der kan tage sig af dem.

De to danske volontører har passet de omkring 20 børn i børnehaven, og om eftermiddagen har de leget sammen med de lidt ældre børn, som kommer hjem fra skole.

> Læs mere om arbejdet på børnehjemmet her.