Skitur i Østrig styrkede LMU’eres fællesskab

  • af

”Vi var enige om, at det ville være godt for fællesskabet blandt LMU’erne i Sønderjylland.”

Det fortæller Marc Agerbo fra Løgumkloster, der sammen med et par venner arrangerede en skitur til Neukirchen i Østrig mellem jul og nytår.

Det var da også tydeligt, at der var  behov og lyst til at tage med.

56 unge fra hele Sønderjylland deltog nemlig i turen fra den 25.-30. december, fortæller Marc, der den 3. januar er startet som elev på Luthersk Missions Højskole.

Ikke unormalt at komme i LMU to steder i Sønderjylland

Marc fortæller, at LMU’erne i Sønderjylland i forvejen er meget sammen på tværs.

”Det er ikke unormalt at komme i LMU to steder i Sønderjylland, og hvis der sker noget, er man med,” siger han.

På skituren var der imidlertid rig mulighed for at lære hinanden at kende på en dybere måde. 

”Det fungerede lidt som en kollektivuge med andagter, lovsang og en aften med vidnesbyrd, hvor vi delte liv og tro,” siger Marc. 

Også deltagere, der ikke kommer så ofte i LMU

En lille håndfuld af deltagerne kommer ikke så ofte i LMU. Marc understreger imidlertid, at når de er på ture, bliver alle omtalt som LMU’ere, så alle oplever, at de er en del af flokken. 

Men han glæder sig over, at de, der ikke var så vant til det, fik mulighed for at opleve det kristne fællesskab i fire dage.

”Og det er fantastisk, at de havde mod på at tage med, og at der stadig er unge, der har mod på at spørge ind til det med troen,” siger han.

De unge sønderjyders fællesskab var også et vidnesbyrd for de andre på hotellet. Både direktøren og andre gæster bemærkede og takkede for det fællesskab og den varme, de mødte.