Stor rift om bibelstudiehæfter til unge i Tanzania

  • af

LM’s litteraturarbejde Soma Biblia i Tanzania har lige landet en historisk stor aftale med den kristne studenterbevægelse UKWATA, som svarer til Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) i Danmark.

Aftalen går ud på at få trykt 220.000 ekstra eksemplarer af bibelstudiematerialet Fikia Maisha, som LMU har støttet udbredelsen af i 2020.

Projektet påbegyndes i 2022, og Soma Biblia skal være med til at oplære præster, lærere og ledere i UKWATA i, hvordan de bruger bogen, så materialet kan udbredes til unge over hele landet.

Bringe evangeliet ud til unge fra 8. klasse til 3. G i hele Tanzania

“Det er et helt vildt perspektiv. Tænk, at vi kan få lov til at bringe evangeliet ud til alle UKWATA-elever fra 8. klasse til 3.G. i hele Tanzania,” siger missionær Vivi Agerbo Jørgensen.

Hun er ansat i det team fra Soma Biblia, der rejser rundt til kirker i hele landet og underviser i brugen af bibelstudiematerialet.

Det har fået en meget positiv modtagelse de forskellige steder, hvor den slags bibelundervisning for unge har været længe savnet.

Over 150 unge har givet deres liv til Jesus efter undervisningen

“Over 150 unge har i forbindelse med undervisningen givet deres liv til Jesus,” fortæller Vivi Agerbo Jørgensen.

Med det nye samarbejde med UKWATA får projektet imidlertid mulighed for at nå endnu længere ud, da den kristne studenterorganisation har en god indgang til kristendomsundervisningen af landets større elever og gymnasieelever.

“UKWATA har fået øjnene op for, hvilken gave Fikia Maisha-materialet er for oplæring af de unge. Vi spurgte landslederen, hvor mange bøger, de skulle bruge det første år, og svaret var 215.000!”

Fikia Maisha skal udbredes til landets yderområder først

Planen er, at Vivi Agerbo Jørgensen sammen med teamet fra 2022 skal holde regionale møder for ledere på overbygningen og gymnasiet.

Når de er blevet undervist, skal de ud og danne bibelstudiegrupper på deres respektive skoler. Her vil man prioritere landets yderområder.

“Vi oplever, at det tit er yderområderne, der bliver snydt, og de større byer, der skummer fløden. Derfor vil vi meget gerne ud i yderområderne først,” siger hun.

> Læs mere om Fikia Maisha projektet her.

> Læs mere om Soma Biblia – Luthersk Missions litteraturmission i Tanzania