Studenterarbejde og kollegier mødtes første gang

  • af

22. februar blev det første netværksmøde mellem det kristne studenterarbejde i Cambodja, SONOKO, og LM’s kollegiearbejde i landet afholdt.

Anledningen var LM’s nye strategiske satsning på studiebyen Battambang.

Denne satsning falder nemlig også i tråd med tanker om udvidelse til Battambang i SONOKO, som LM støtter med missionærer.

Kollegie kan være åben dør for studenterarbejde

LM har missionær Andrea Christensen tilknyttet SONOKO-arbejdet.

Hun blev begejstret, da LM’s annoncerede planer om at åbne et kollegie i Battambang.

”Det er oplagt med et samarbejde mellem kollegiet og studenterarbejdet, fordi det kan blive en åben dør for SONOKO i Battambang,” forklarer hun.

”Både kollegiearbejdet og SONOKO retter sig mod universitetsstuderende, og vi fra SONOKO vil gerne i kontakt med kristne studerende og starte bibel- og bedegrupper op og lave evangeliserende arbejde.”

Samarbejde kan skabe mere fællesskab for unge kristne

Også hendes kollega Dina Burgdorf Jacobsen, der er tilknyttet kollegiearbejdet, synes, at et samarbejde er oplagt.

”Det kristne arbejde i Cambodja har ikke meget at gøre med hinanden på tværs af landet. Derfor er det godt at oprette et arbejde, der kan skabe mere fællesskab for de unge kristne.”

Konkret peger Dina Burgdorf Jacobsen på, at samarbejdet kan medvirke til støtte i troen og muligheder for netværk andre steder i landet.

Udvekslede erfaringer og telefonnumre

Først og fremmest var intentionen med mødet dog, at repræsentanterne fra kollegierne og fra SONOKO skulle møde hinanden.

”Vi missionærer var bare fluer på væggen. Tanken var, at repræsentanterne skulle mødes, udveksle erfaringer og telefonnumre og få en grobund for et venskab,” forklarer Dina Burgdorf Jacobsen.

Der blev således ikke lavet konkrete aftaler på netværksmødet, men de to LM-missionærer forestiller sig, at mødet kan være et udgangspunkt for et voksende samarbejde mellem de to arbejdsgrene.