Tanzania-hul i hjertet trængte til at blive fyldt op

  • af

Der er travlhed og gang i flyttekasserne i hjemmet i Haderslev, hvor parret Helle og Peter Bech på henholdsvis 62 og 60 år har boet de sidste 16 år, siden de vendte hjem fra en missionærtjeneste i Tanzania.

Huset skal sælges, og møbler og ejendele opmagasineres, fordi parret rejser til Tanzania igen – denne gang til storbyen Dar es Salaam.

Her er Peter fra 1. maj ansat som landerepræsentant for LM som afløser for Jens Erik Agerbo, der rejser til Danmark 17. maj.

Kaldet har rumsteret, siden vi var afsted sidste gang

“Kaldet har rumsteret i mig, siden vi var udsendt sidst,” siger Peter, der forrige år sammen med Helle var udsendt for at stå for byggeriet af et retræte- og missionscenter i Iringa.

Han ville gerne være en del af LM’s missionsarbejde og have kontakten med både lokale og udsendte medarbejdere.

Som landerepræsentant skal han være med til at sørge for, at de administrative og praktiske forhold fungerer, så missionærer og volontører har de bedst mulige rammer for at udføre deres arbejde.

Soma Biblia ønsker at udvide for at få mere lagerplads

Da Peter har god erfaring med at lede byggeprojekter i Tanzania, og LM’s litteraturmission Soma Biblia i Dar es Salaam har udtrykt ønske om at udvide for at få mere lagerplads, er det også en opgave, han kan se sig selv i.

“Jeg havde dog rigtig mange gode grunde til at blive hjemme – job, venner, menighed og et dejligt sted at bo – så jeg sagde til Gud, at hvis jeg skulle rejse ud igen, måtte der komme en henvendelse fra LM.”

Det kom der så midt i februar, og efter moden overvejelse sagde parret ja.

Glæder sig til at gense de lokale og høre, hvad der rører sig

“Jeg var meget nem at overtale. Jeg har et Tanzania-hul i hjertet, der trængte til at blive fyldt op,” siger Helle, der har haft lyst til at vende tilbage, lige siden familien vendte hjem fra deres missionærtid.

Som seniorpensionist er hun ikke ansat af LM, men vil med sine gode sproglige og grafiske evner kunne tage nogle afgrænsede opgaver i Soma Biblia, eller hvor der ellers er behov.

“Og så glæder jeg mig til at gense nogle af de lokale og have tid til at snakke med folk og høre, hvad der rører sig hos dem,” siger hun.

God erfaring i at kunne følge hinanden på afstand

Som nye missionærer i Dar es Salaam kommer Helle og Peter Bech tættere på datteren Charlotte, der også er udsendt som missionær af LM og bor i Iringa.

Til gengæld bliver der længere til den ældste datter, Heidi, og hendes familie i Danmark med et barnebarn og endnu et på vej.

“De støtter op om os i det her, og heldigvis har vi god erfaring fra sidst, vi var udsendt, i at følge hinanden på afstand,” siger parret.