Tanzanias præster lærte Soma Biblia at kende

  • af

10.-15. september blev der afholdt national konference for alle præster i Tanzanias evangelisk-lutherske kirke (ELCT), der er LM’s største samarbejdspartner i landet.

Konferencen afholdes hvert tredje år og i år deltog Bent Houmaa, der er ansat af LM som direktør for LM’s litteraturmission Soma Biblia, der udgiver en lang række bøger og andre materialer på swahili.

Undervejs blev Bent Houmaa uventet inviteret på scenen af Dar es Salaams biskop for at fortælle om Soma Biblias arbejde, fortæller han:

”Det var en stor anerkendelse af det arbejde, vi gør,” siger han og fortæller, at Soma Biblia blandt andet hjælper ELCT med at trykke og distribuere kirkens salmebog, som Soma Biblia hvert år sælger 72.000 eksemplarer af.

Fik mulighed for at reklamere for Soma Biblias præsteblad

Foran de 1.620 deltagere, der alle er præster i ELCT, kunne Bent Houmaa også fortælle om Riziki.

Riziki er et magasin, som Soma Biblia udgiver netop til præster og evangelister til personlig opbyggelse og fokus på en række emner.

”Vi havde en gratis særudgave med af Riziki, der også indeholdt et løst papir, der kort forklarede, hvem vi er, og hvor og hvordan man kan komme i kontakt med os,” siger direktøren.

Dagen efter stod Soma Biblias medarbejdere klar ved alle indgange til mødesalen for at uddele særudgaven af magasinet, som mange gladelig tog imod.

Opbyggelig og evangelisk forkyndelse var en opmuntring

Konferencen var også en stor oplevelse for Bent Houmaa personligt.

”Jeg talte med flere, jeg kendte på forhånd, men fik også mulighed for at tale med mange nye præster og kirkeledere,” siger han og glæder sig over den stærke forkyndelse:

”To ældre, pensionerede biskopper og en ung endnu ikke indsat biskop holdt bibeltimer og foredrag. Og jeg må bare sige, at det var en opmuntring at lytte til dem. Opbyggeligt, bibelsk, evangelisk og relevant undervisning, der var dygtigt formidlet.”