Peru har været præget af store uroligheder, efter at vicepræsident Dina Boluarte overtog præsidentposten den 7. december.
Det skete efter et fejlslagent statskup fra hendes forgænger, Pedro Castillo.
Vejblokader i hele landet
Der udbrød voldsomme demonstrationer med hovedbudskabet, at Dina Boluarte skulle gå af, og der skulle udskrives valg hurtigst muligt i 2023.
Der har været vejblokader i hele landet, og særligt her i den sydlige del, hvor den evangelisk lutherske kirke i Peru har sit arbejde, har blokaderne været meget sejlivede.
Der er ambulancer, der ikke har fået lov til at passere afspærringerne, og der har været hårde konfrontationer mellem demonstranter og politi.
Omkring 60 mennesker har mistet livet.
Politiet er blevet beskyldt for unødvendig brug at magt og skydevåben, hvilket bare har opildnet demonstranterne endnu mere.
Som en del af protesterne er blandt andet politistationer, kongresmedlemmers huse, mediehuse og advokatbureauer blevet brændt af i utilfredshed over de magtinstanser, der står bag.
Tryg midt i uforudsigelig hverdag
Vi som familie har det godt og oplever os trygge i vores hjem her i Cuzco.
Særligt vejblokaderne har dog påvirket vores hverdag en del de seneste måneder, da der har været mange dage, hvor vores børn ikke har kunnet komme i børnehave, og hvor vi ikke har kunnet komme ind til kirken og mange af vores kontakter.
Risikoen for at sidde fast i trafikken mellem vejblokader har gjort det svært at lave aftaler med folk. Dagene har været uforudsigelige.
Jeg måtte desuden vikariere for præsten i menighederne i Cuzco og Pucyura i over en måned, da han på grund af vejblokaderne ikke kunne komme tilbage efter et familiebesøg i forlængelse af nytåret.
Mangel på varer
Hverdagen har også været påvirket af mangel på varer. Særligt benzin, gas og bestemte madvarer har der været mangel på, og der har været mange prisstigninger på almindelige dagligvarer.
Vi har derfor i de seneste uger haft god gavn af vores mad- og gasreserver.
Vejen mod hovedstaden Lima er dog nu blevet ryddet, så der er begyndt at komme flere forsyninger.
Peru står ikke i flammer, som DR skrev på sin hjemmeside før jul, men utilfredsheden over landets situation står i lys lue.
Demonstranter på gaden i Cuzco (Foto: Julie Solgaard).