Adventskaffe fra Tanzania giver penge til mission

Adventskaffe fra Tanzania giver penge til mission

Kaffeposer fra Arusha
Adventskalenderne indholder en pose kaffe til hver søndag i advent samt en ekstra gourmetkaffe til juleaften. Foto: Ruth Bach-Svendsen.

Kaffe dyrket ved foden af Kilimanjaro bliver solgt til adventsarrangementer i nogle af Luthersk Missions kredse rundt i landet til fordel for missionsarbejdet

Da Ringkøbing LM tirsdag den 17. november kunne fejre deres 40-års jubilæum, var det tilsat en ekstra liflig aroma.

De havde nemlig fået tilsendt ægte Tanzania-kaffe fra deres tilknyttede missionærer Ruth og Philip Bach-Svendsen fra Arusha.

LM-missionærerne havde lavet en samling “advents-kaffe-kalendere” til salg i deres nærkontakt-kredse hjemme i Danmark.

Lotteri over Tanzania-kaffe gav 1615 kroner til mission

Kaffeposerne blev solgt ved lotteri den aften i Ringkøbing LM og indbragte i alt 1615 kroner til LM’s missionsarbejde, fortæller kontaktperson Solveig Birkmose.

Også flere andre af missionærernes nærkontaktkredse har taget ideen til sig og har planlagt salg af kaffe-kalenderne fra Tanzania.

Blandt andet har Herning LM bestilt fem kalendere, som vil blive solgt på auktion til kredsens adventsfest den 3. december.

Kommer helt fra London for at købe netop denne slags kaffe 

Kaffen til de enkelte pakker i adventskalenderne er dyrket ved foden af Kilimanjaro og stammer fra lokale kaffefarme i området omkring Arusha.

Særligt den kaffe, der hedder Burka, som er pakket til juleaften, er en af de allerfineste kaffesorter i Tanzania, forklarer missionær Ruth Bach-Svendsen.

“Kaffefarmen ligger ganske tæt på os, og vi kører selv derud for at købe kaffen direkte. Folk kommer fra caféer i London for at få den helt rigtige sort til netop deres café,” fortæller hun.

“Jeg er ikke kaffe-ekspert, men jeg nyder at drikke den, og det vil blive et stort savn den dag, vi ikke længere skal bo i nærheden af denne skønne kaffe.” 

Foto fra kaffefarm tæt ved Arusha

 

Billede fra kaffefarmen nær Arusha, hvor kaffen vejes op.

Salget af kaffe-kalenderne er bare en ud af mange måder, som man kan samle penge ind til mission på.

> Se oversigten over idéer på vores inspirationsside her.

Tilføj kommentar