Bobletræf i Nørresundby gik over al forventning

  • af

Børnetræffet i Nørresundby i sidste måned tiltrak langt flere mennesker, end man havde forventet.

I de to timer arrangementet varede, kom mellem 75 og 100 forbi den lille plet foran Nørre Uttrup Kirke, hvor træffet fandt sted.

Det var et traditionelt bobletræf med hoppeborg, kreativt værksted, pandekage over bål og forkyndelse.

Hvis der bare kommer én

Byens LM’ere havde i noget tid haft et ønske om, at der skulle komme flere børn til samlingerne i børneklubben.

Derfor besluttede man, at børneklubben skulle promoveres med et fremstød, hvor Boblen, LM Kids’ aktivitetsbus, skulle komme forbi.   

”Vi havde bedt Gud om at sende nogle børn til vores børneklub – men havde måske egentlig ikke forventet det,” siger Berit Lund Larsen fra LM i Nørresundby.

Så det var med beskedne forhåbninger, at hun og de andre fra kredsen tog afsted til Bobletræf.

”På vej derover havde jeg én fra kredsen med i bilen, og vi sagde til hinanden: Gid der bare måtte komme én eller et par stykker forbi, fortæller Berit.

Men allerede mens de stod og pakkede ud og gjorde klar, begyndte folk at komme, og mange blev der helt til kl. 17.00, hvor arrangementet sluttede. ”Folk væltede ind. Gud velsignede det virkelig,” fastslår Berit.

25 børn lyttede med

LM’erne havde også stablet et lille loppemarked til de voksne på benene. Så havde forældrene noget at kigge på, mens børnene var til børnetræf eller legede.

Og da forårsvejret viste sig fra sin bedste side, sad mange og nød vejret, mens de fik en kop kaffe og et stykke kage.

Da Kids-konsulenten skulle til at forkynde fra Bibelen, forventede man, at de fremmødte måske ville trække sig lidt.

”Men jeg blev faktisk overrasket over, at selvom Bibelen blev fundet frem og forkyndt, så lyttede folk,” siger Berit.

Særligt børnene respons var en stærk oplevelse:

”Foran mig sad der i hvert fald 25 børn og lyttede, mens der blev fortalt om Lignelsen om den fortabte søn. Børnene var med og forsøgte så godt, de kunne at synge med på sangene,” fortæller Berit og fortsætter:

“Det var helt utroligt, at der sad så mange børn helt stille og lyttede, mens der blev fortalt fra Bibelen. Det var helt vildt”.

Nye ansigter i børneklubben

Berit har en klar opfordring til dem, som står i en lignende situation.

”Man skal ikke være bange for at gå i gang. Det behøver ikke at være et stort arbejde. Boblen skal dog bookes i god tid, og der skal søges tilladelse til afholdelse af arrangementet. Men det er en overskuelig opgave, når alle bakke op. Først og fremmest blev arrangementet omsluttet af forbøn, og opgaverne på dagen blev fordelt, så det var overkommeligt for alle.” 

Og så skal man huske at forvente noget af Gud.

”Vi kunne godt have skruet vores forventninger højere op, for jeg har en helt klar oplevelse af, at Gud greb ind,” siger Berit og fastslår:

”Han ville, at vi skulle nå ud til disse mennesker.”

Normalt kommer der mellem to og fire børn til børnemøde i Nørresundby, men efter Børnetræffet var der den efterfølgende fredag 8 til børneklub, hvoraf tre af dem deltog for første gang.