Findes der en rigtig kristen tro og livsstil?

  • af

Vi lever i en tid og en kultur med mange forskellige meninger. I samfundet, på tværs af kirker og mere internt i kristne menigheder og organisationer.

Der er altid mindst to ”kloge hoveder”, der mener noget forskelligt.

Kan vi så egentlig vide noget om noget som helst? Kan vi tillade os at sige noget om, hvad der er rigtigt og forkert, når det drejer sig om kristen tro og livsstil? 

Den slags tanker og spørgsmål er omdrejningspunktet i tre artikler i det nyeste nummer af Budskabet, der denne gang har temaet: ”Der er jo så mange meninger …”

Bibelens klarhed

Giver det egentlig mening at hævde, at Bibelen er klar – i en tid, hvor alt fortolkes og debatteres? ”Ja”, mener Kristoffer H. Enevoldsen, der er frimenighedspræst i Aroskirken i Aarhus og redaktør af TilLiv.dk. Han begrunder det blandt andet på følgende måde i sin temaartikel: 

”Fordi vores evne til at kommunikere har sit ophav i, at vi er skabt i den treenige Guds billede, så må Gud også selv evne det. Det giver ikke mening, at mennesker formår at skrive forståelige love, litterære mesterværker og kærestebreve, men at han ikke selv kan. Og hvis Gud kan, og hvis han har noget på hjerte til de skabninger, han elsker, følger det deraf, at han kommunikerer dette klart. Hvis ikke, ville han jo være forvirringens Gud.”

Hele artiklen kan læses her

Rummelighed og fasthed

Temaet belyses også af Carsten Hjorth Pedersen, der er daglig leder af Kristent Pædagogisk Institut. Han giver i sin artikel nogle pejlemærker til, hvordan man som kristen kan navigere i tidens relativistiske strømninger.

Højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen reflekterer i sin temaartikel over, hvordan man både kan være rummelig over for andre, der lever eller tror anderledes end en selv, og samtidig være tydelig om, at kristen tro ikke er hvad som helst.

———-

Magasinet indeholder også refleksioner om historiens gang, søndagen, Tredje Mosebog, nådemiddelkristendom, genoplivning ved hjertestop og meget andet.

Hele Budskabet 3/2021 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.