Hvem og hvordan er Helligånden egentlig?

  • af

Robert Bladt mødte engang en kvinde, som fortalte, at hun ved et ungdomsmøde var stødt på en mand, som hun ikke brød sig om, men pludselig oplevede hun, at Helligånden sagde: ”Du skal gifte dig med ham.”

Den historie indleder forstanderen fra Børkop Højskole sin artikel med i det nummer af fordybelsesmagasinet Budskabet, der netop er udkommet.

”Det væsentligste i forhold til det med at høre Guds stemme handler om at høre det budskab, som giver os tillid til Jesus og hjælper os med at forstå, hvad ’Gud i sin nåde har givet os,’” lyder en af pointerne i artiklen, der fokuserer på at lytte til Åndens stemme.

Læs eller lyt til hele artiklen ”Helligånden og vi har besluttet …” – og find ud af, hvad der videre skete med den omtalte kvinde og mand.

Portræt af Helligånden

Redaktionsmedlem Alex Dahl Karlsen tegner i sin temaartikel ”Helligånden elsker os” en portrætskitse af Helligånden. Han mener nemlig, at man ved at få øje på, hvem Helligånden er, også får et bedre billede af, hvad han gør.

Endelig formidler professor Kurt E. Larsen i artiklen ”Det varige sus fra himlen” nogle glimt fra kirkehistorien, som giver et indtryk af, hvordan man har erfaret og talt om Helligånden i forskellige perioder.

———-

Magasinet indeholder også artikler om Guds timing, oversete træk ved kulturen, selvkærlighed, himmelport-fortællinger og Guds nåde, der er ny hver morgen. 

Hele Budskabet 5/2022 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.