LM kan hjælpe afrikanske kirkers missionsindsats

  • af

”Verden venter på Afrika på den næste missionsbølge.”

Sådan lød ordene til et partnermøde mellem verdens største lutherske kirker og blandt andre LM.

Her var LM inviteret med af Norsk Luthersk Misjonssamband til inspiration og samtaler med ledere fra de lutherske kirker i Tanzania, Kenya og Etiopien.

De afrikanske kirker har fået øjnene op for international mission

”Der er en gryende selvbevidsthed i de lutherske kirker om, at de skal drive mission. Den skal vi støtte op om,” lyder det fra LM’s generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen.

Sammen med LM’s missionskonsulent for Tanzania, Ole Malmgaard, deltog han i partnermødet, der blev afholdt i Nairobi.

Her havde de blandt andet møder med den øverste ledelse fra Tanzanias lutherske kirke om det retræte- og missionscenter, som LM er en del af i Iringa på den grund, hvor LM tidligere drev skole for missionærbørn.

Etiopierne vil nå verden med evangeliet, og LM skal hjælpe

De tre afrikanske kirker dækker tilsammen over knap 20 millioner medlemmer.

Særligt i den etiopiske kirke er der en bevidsthed om, at man vil drive international mission, fortæller LM’s generalsekretær, der uddyber, at LM trods sin lille størrelse har haft en rolle i dette.

”Vi kan se frugterne af den missionsskole, vi startede på Tabor i 2008 og af missionsorganisationen International Mission Society i Addis Abeba, som Promissio er engageret i.”

I de seneste år har Mekane Yesus Kirken, som den lutherske kirke i Etiopien hedder, sendt 42 missionærer ud til en række lande i nærområdet, samtidig med at de har fortsat væksten internt i Etiopien.

Vi vil gerne se det samme ske i Tanzania

LM har ikke længere missionærer i Etiopien, men sponsorerer fortsat korttidsudsendte undervisere på blandt andet Tabor.

Generalsekretæren håber, at LM kan være en del af den samme udvikling i Tanzania med det nybyggede missions- og retrætecenter.

”Og så må vi ikke glemme, at vi skal være fælles med dem om sendelsen. Vi har en styrke i økonomi, men de har en styrke i mennesker. Vi kan finde sammen i teologien og lære af dem og hjælpe dem med at række evangeliet videre.”