LM låner DBI-studerende til administrativt arbejde

  • af

Hvad gør man, når man som ph.d.-studerende ikke kan komme videre med sit feltarbejde i Tanzania på grund af corona-restriktioner?

Det er virkeligheden lige nu for den 45-årige missionsteolog René Sølvsten Nissen, der er ansat af Dansk Bibel-Institut (DBI) i København.

Men held i uheld er det nu blevet muligt for Luthersk Mission at “leje” ham i et etårig periode som administrativ medarbejder fra 1. januar i en 40 procent-stilling på sekretariatet i Hillerød.

Glæder sig til energien i arbejdsfællesskabet

“Det glæder jeg mig til. Jeg nyder som studerende at sidde og nørde med ting, men trives også rigtig godt med at løse mange forskelligartede opgaver og være i et arbejdsfællesskab med andre. Det giver energi,” siger René Sølvsten Nissen.

Den nye administrative medarbejder har tidligere været udsendt af LM som missionær i Tanzania og har siddet i LM’s Landsstyrelse i mange år, så han er godt kendt med arbejdet i LM.

Han havde sin første arbejdsdag på sekretariatet 6. januar. Her skal han hjælpe missionsteamet med at løse nogle af de administrative opgaver, der er i forbindelse med at have mange missionærer udsendt.

Studerer karismatisk kristendom i Østafrika

René Sølvsten Nissen er uddannet teolog og har læst to års afrikastudier.

Efter at være udsendt med sin familie til Tanzania i 2008-2014, blev han ansat i Krifa, inden han i oktober 2019 startede han sine ph.d.-studier på DBI.

Her forsker han i karismatisk kristendom i Østafrika – et emne, der har haft hans interesse siden missionærtiden, hvor han var leder af LM’s litteraturmission Soma Biblia.

“Det var nogle iagttagelser, jeg gjorde blandt nogle af vores ansatte derude, som fik mig til at blive nysgerrig efter at undersøge emnet,” fortæller han.

Studier forsinket på grund af corona-restriktioner

Grunden til, at studierne er blevet forsinket, er, at det universitet i England, som han studerer under, har nogle særligt stramme corona-restriktioner for deres studerende.

“Det betyder, at jeg ikke kan rejse til Tanzania og lave de nødvendige feltstudier, snakke med folk og observere menigheder, som jeg har brug for for at komme videre i processen.”

Til gengæld har den 45-årige ph.d.-studerende fået lov af DBI til at dykke dybere ned i nogle andre ting, som kan være med til at styrke hans arbejde videre frem.

“På den måde har jeg fundet ud af nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville have haft tid til at undersøge,” siger han.

På hjemmesiden tilliv.dk kan man læse en af de artikler, René Sølvsten Nissen har skrevet om den østafrikanske vækkelse: Vækkelse begynder med J, som Jesus.