LM’ere viste EM-fodbold på storskærm i Nexø

  • af

Der var lagt op til den helt store fodboldfest, da LM’s frimenighed i Nexø – LM-Kirken Østbornholm – i lørdags inviterede byens borgere til at se Danmarks første EM fodboldlandskamp på storskærm.

38 personer deltog i arrangementet, der foregik i kulturcenteret Værftet, som ejes af den kristne organisation Youth for Christ, fortæller kirkens præst, Anders Solgaard.

“Af dem var de 15 nogle, der ikke plejer at komme i kirken. TV2 Bornholm var også forbi og sendte lidt derfra.”

Opfordrede til bøn efter Christian Eriksens dramatiske kollaps

Salen var pyntet med dannebrogsflag og humøret var højt hos de bornholmske deltagere indtil det 42. minut, hvor den danske fodboldspiller Christian Eriksen faldt om på banen og skulle have livreddende førstehjælp, og kampen blev midlertidigt afbrudt.

Det påvirkede naturligt nok også tilskuerne i kulturcenteret, siger Anders Solgaard.

“Vi var jo klart meget berørt af det. Nogle valgte at gå hjem kort efter. Andre blev hængende og snakkede om det.”

Efter en times pause, hvor det stadig var uvist, om kampen ville fortsætte, valgte arrangørerne dog at lukke ned, fortæller frimenighedspræsten.

“Jeg stillede mig op og sagde: ‘Der er noget, der er større end fodbold her i livet. Nu pakker vi sammen. Og hvis I er nogle af dem, der beder, så synes jeg, I skal gå hjem og bede for Christian Eriksen.”

Vil gerne tjene Nexø by og vise mennesker Jesu kærlighed

LM-Kirken Østbornholm har dog planer om at gentage arrangementet på torsdag, hvor Danmark skal spille landskamp mod Belgien.

Her bliver kampen vist på storskærm i en anden af byens kulturinstitutioner, da det ikke er muligt at låne Værftet.

Det bliver på byens gamle møbelfabrik, der nu er omdannet til iværksætterhus og udlejning af mødelokaler, fortæller Anders Solgaard.

“Vi håber, der kommer endnu flere tilskuere på torsdag. Vi vil rigtig gerne tjene Nexø by og give dem en mulighed for at se EM-fodbold på storskærm i en festlig kulisse. Det er for os en af måderne at give krop til den kærlighed, vi selv har mødt fra Jesus.”