Mange turister giver stor indtægt i LUMI Genbrug

  • af

Sommeren 2023 har været god i Danmark – måske ikke vejrmæssigt – men i hvert fald for LUMI Genbrug, der over hele landet har været godt besøgt.

I juli måned havde de otte genbrugsbutikker samlet en omsætning på 1.367.422 kroner. Overskuddet går til at støtte LM’s missionsarbejde herhjemme og ude i verden.

Samtlige butikker har kunnet glæde sig over et bedre salg end i juli sidste år.

Har haft mellem 180 og 200 ekspeditioner om dagen

Den genbrugsbutik, der har haft den største omsætning, er LUMI Genbrug i Nexø på Bornholm.

Her blev der lagt hele 388.320 kroner af købelystne kunder.

“Ja, det har været sjovt og meget travlt at være på arbejde her i juli. Vi har haft mellem 180 og 200 ekspeditioner om dagen,” fortæller Vera Pedersen, som er frivillig i butikken.

Størstedelen af det, der bliver solgt i butikken i Nexø, er tøj, og da butikken kun har åbent på hverdage fra kl. 13-17 og lørdage fra 10-13, er det rigtig mange bluser og bukser, der bliver langet over disken.

Hvad skal vi lave i ferien? Vi skal da i LUMI Genbrug

Mange af kunderne i den bornholmske genbrugsbutik om sommeren er udenlandske turister, og det har igen i år sprængt alle rammer.

“Lige nu holder der en masse biler ude på parkeringspladsen, og dem, der fragter folk herover til øen, fortæller også, at der har været usædvanligt mange turister med færgen.”

Vera Pedersen fortæller, at der, ud over de mange turister, også kommer mange i butikken, som er opvokset på Bornholm, og som nu er hjemme på ferie med familien.

“En af mine veninder siger, at når hun spørger sine børnebørn, hvad de skal lave i ferien, så svarer de: ‘Vi skal da i LUMI Genbrug’. Det er vi jo rigtig glade for.”

6,6 mio. kroner sidste år gik til mission hjemme og ude

Den danske højsæson for turisme er juli og august, så der er en god chance for, at LM’s genbrugsbutikker også kan levere et godt beløb i slutningen af denne måned.

Det gode resultat glæder LM’s resursechef, Johnny Lindgreen, der netop har kigget på udgifter for det internationale arbejde.

“Sidste år havde vi udgifter for 16 millioner til missionsarbejdet i udlandet. Når man tænker på, at genbrugsbutikkerne sidste år indbragte hele 6,6 millioner, var det med til at dække en rigtig stor del af det.”

“Det giver en virkelig god følelse og ro i maven til at gå i gang med det arbejde, vi har planlagt,” siger han.

> Læs mere om LUMI Genbrug Danmark.