Medierne sætter jævnligt kritisk lys på klassisk kristne miljøer: Der er for eksempel indoktrinering og social kontrol, siges der.
Det har givet magasinet Budskabet anledning til at reflektere over, i hvilket omfang der er noget om snakken, og hvordan man kan forholde sig til det.
Vigtigt med rammer og dialog
Budskabets redaktion forklarer ærindet med temaet i det nyeste nummer på følgende måde:
”Der kan være behov for, at vi i kristne hjem og fællesskaber besinder os på, om der opstår nogle usunde psykiske og sociale mekanismer, der er til mere skade end gavn, når vi gerne vil påvirke andre med kristen tro og etik.”
Samtidig kan vi måske også trænge til ny frimodighed til med oprejst pande at proklamere og praktisere det, vi er overbevist om ud fra Guds ord, fordi det reelt er på livets side, påpeges der.
”Det er afgørende, at man forsøger at sætte rammer for det gode, kristne liv. Men det skal gøres på en måde, hvor der er mulighed for dialog. Det handler om at stå fast på det, man tror på, men stille den anden fri. Du skal ikke føle dig forkert som person, hvis du er uenig i mit syn på tingene,” udtaler Eva Skade Rasmussen i en af artiklerne.
———-
Magasinet indeholder også artiklen ”Lydighed – upopulær, men ikke forældet” af svenske Olof Edsinger. Den er frit tilgængelig her – både som lyd og tekst.
Derudover kan man læse om værdier uden værdi, en arvesynders sande glæde, dage fyldt med spørgsmål, teologisk dekonstruktion og meget mere.
Hele Budskabet 1/2023 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.