Norea støtter kristen radio til Nordkorea

  • af

52 afsnit af det populære kristne radioprogram “Dr. Luke” skal nu produceres på koreansk og sendes via radio ind i Nordkorea.

Norea Mediemission har sagt ja til at hjælpe deres partner i Sydkorea, Trans World Radio Korea, med at dække nogle af udgifterne til produktion og transmission af det nye program – foreløbigt et program om ugen i et år.

Programmet findes allerede på flere forskellige sprog, og nu skal det også sendes til de 26 millioner indbyggere i Nordkorea, der sammen med Afghanistan er de lande, hvor det er sværest at være kristen på grund af forfølgelser.

Evangelisation med basal viden om sundhed og sygdomme

TWR Korea har sendt evangeliserende og oplærende radioprogrammer ind i Nordkorea siden 1995.

Programmet “Dr. Luke” – opkaldt efter apostlen Lukas, som var læge – er et evangeliserende program, der tager afsæt i basal viden om sundhed og sygdomme som forhøjet blodtryk, allergi og hjerteproblemer m.m.

“I et land som Nordkorea, hvor uddannelsesniveauet er så lavt, er et sådant program en rigtig god måde at missionere på,” siger leder af Norea Mediemission Ole Sørensen.

Sydkoreanerne har en særlig kærlighed til de kristne i Nordkorea

Radioprogrammerne er en kæmpe støtte og livline for den kristne undergrundskirke, fortæller mediemissionslederen.

“Vi ved ikke meget om, hvor mange kristne, der er i landet. De eneste tilbagemeldinger, vi får, er fra afhoppere, der kommer ud af landet, og som fortæller om, hvor meget det har betydet for dem, at kunne lytte til disse programmer.”

Han har et par gange mødt lederen af den sydkoreanske radiostation og glæder sig over, at Norea kan hjælpe dem med at sende radio til Nordkorea.

“De sydkoreanske medarbejdere har helt naturligt en særlig kærlighed til deres kristne brødre og søstre i Nordkorea og et ønske om, at det splittede land kan blive samlet igen.”

> Læs mere om Norea Mediemission og hvordan du kan støtte missionsarbejdet i Nordkorea.