Nye missionærer til diakonale opgaver i Cambodja

Nye missionærer til diakonale opgaver i Cambodja

Foto Familien Hansen fra Karlslunde
Sara, Jesper, Gustav og Johanne ser frem til et nyt liv i Phnom Penh – sandsynligvis allerede fra marts (Privatfoto)

Sara og Jesper Hansen skal arbejde blandt tidligere prostituerede og børn og unge fra fattige familier i Cambodjas hovedstad Phnom Penh

En blanding af lyst til eventyr, glæde ved muligheden for nye oplevelser og Guds ledelse er årsag til, at Sara og Jesper Hansen flytter til Phnom Penh i Cambodja.

Her skal de gå ind i en missionærtjeneste, som Luthersk Mission har ansat dem til – sandsynligvis allerede fra marts 2021.

“Vi har sagt til Gud, at vi vil opleve det som en velsignelse, hvis han kalder os ud til international mission,” siger de og tilføjer:

“Vi er taknemmelige over, at LM giver os chancen.”

Skal bruge kompetencer inden for pædagogik og uddannelse

Familien Hansen, der også tæller Gustav og Johanne på knap 11 og otte år, bor i Karslunde, hvor de er tilknyttet Karslunde Strandkirke.

Sara er uddannet pædagog og har en tillægsuddannelse som frivillighedskoordinator. De seneste år har hun været børne- og familieleder i Karslunde Strandkirke.

Jesper er uddannet folkeskolelærer og har efterfølgende taget en cand.pæd. i pædagogisk sociologi og en master i IKT og Læring.

Han har været underviser og uddannelsesplanlægger ved Københavns Professionshøjskole og de seneste år viceskoleleder på en skole i Køge Kommune.

Efter sproglæring i Cambodja er det planen, at Sara og Jesper skal gå ind i diakonale opgaver.

Sara i opgaver i Daughters of Cambodia og Jesper i organisationen FLAME, der tilbyder uddannelse til børn og unge fra fattige familier.

Intense, modsatrettede og ambivalente følelser trænger sig på

Det er ikke første gang, Sara og Jesper og deres børn rejser til et andet land som familie. De har nemlig tidligere været udsendt af Danmission i en projektstilling på Zanzibar.

For dem er et liv i mission imidlertid ikke begrænset til en tjeneste i udlandet.

“Vi tror, at alle kristne har et kald til at leve, så mennesker kan se, hvem Gud er, og få en relation med og til ham – hvor end de befinder sig,” siger de.

Parret fortæller, at lige nu begynder de praktiske forhold ved den snarlige udrejse til Cambodja at trænge sig på- sammen med mange intense, modsatrettede og ambivalente følelser.

“Glæde og spænding, men også lige så stærke følelser af nervøsitet og vemod over at sige farvel til det kendte og gode liv i Karlslunde,” uddyber de.

“Og så prøver vi også at gøre plads til drømme, tanker og længsler efter, hvad Gud vil bruge os til i Cambodja.”

Tilføj kommentar