Smågrupper i Sædding som corona-nødløsning

  • af

Efter nytår tog den vestjyske kreds Sædding LM en vigtig beslutning.

De er trætte af corona-aflysninger, som har ryddet en stor del af kredsens aktiviteter fra kalenderen i 2020.

Men med regeringens seneste restriktioner gav det ikke mening at samles i missionshuset, hvor møderne kun må vare en halv time, og der kun er plads til omkring 15 personer. 

I stedet har de oprettet såkaldte nødgrupper på tværs af kredsen på max. fem personer, som mødes i hjemmene eller online på de datoer, hvor der ellers var arrangeret møde eller bibelkreds.

Havde glædet sig til kredsens julefest, som blev aflyst

En af dem, der er med i en sådan nødgruppe, er Karen Marie Vestergaard fra Sædding.

Hun og hendes mand, Søren, er sammen med et andet par og en enlig, og de mødtes første gang i fredags hjemme hos det andet par.

Her så de sammen en af de prædikener, der er blevet optaget af Norea Mediemission, og talte om den med hinanden bagefter. 

“Det var rigtig skønt at sidde sammen med brødre og søstre. Det er længe siden, vi har set hinanden i kredsen. Vi havde glædet os til julefesten, men den blev jo aflyst.” 

Jesus er til stede, hvor to eller tre er sammen i hans navn

“Det er godt, at der er den her mulighed for at mødes. Vi var enige om, at Jesus er til stede, hvor to eller tre er sammen i hans navn,” siger hun.

Men hun savner meget det store fællesskab i missionshuset.

“For der er jo nogle, der ikke melder sig til det her. Det kan de ikke overskue, selv om vi har tilbudt at hente dem og køre dem frem og tilbage. Da er det nemmere lige at kunne gå ned i missionshuset.”

Savner samvær på tværs af generationerne

Karen Marie Vestergaard fortæller, at kredsen har en fællesmail, hvor man kan skrive til hinanden på tværs af grupperne og bede om forbøn.

Det er hun rigtig glad for, men hun er bekymret for især småbørnsfamilierne, som ikke har mulighed for at være med i en nødgruppe.

“Der er ikke rigtig noget for dem i denne tid. Det er ikke så svært for os gamle – vi skal nok få sat tiden af til at komme af sted.”

“Vi savner samværet på tværs af generationerne. Derfor tror jeg, det er vigtigt, at vi, så snart det kan lade sig gøre, kommer tilbage til møderne i missionshuset igen.”