Solgården opretter ny diakoni og rejse-linje

  • af

Luthersk Missions efterskole Solgården ved Tarm har i forvejen flere udlandsrejser på programmet.

Men fra næste skoleår opretter skolen en ny linje – Explore – med en rejse til Cambodja, hvor eleverne kommer til at opleve LM’s missionsarbejde på helt nært hold.

Solgården er nemlig fra i år blevet nærkontakt til et nyt, ungt missionærpar, Mia og Johannes Jensen, der i sommer blev udsendt til Siem Reap i det nordvestlige Cambodja, og det er dem, eleverne skal besøge.

Ønsker at give eleverne et større engagement i mission

“Vi har længe her på Solgården talt om, hvordan vi kunne få mission mere ind under huden på vores elever, og da vi blev tilknyttet Mia og Johannes, var de første tanker plantet til den nye Explore-linje,” fortæller viceforstander Peter Jensen.

Linjen er for elever i både 9. og 10. klasse og består af to timer om ugen, hvor de forbereder sig på rejsen ved at lære noget om kulturforståelse, international politik, FN’s bæredygtighedsmål, demokrati og medborgerskab.

I løbet af året vil eleverne samle ind til missionsarbejdet i Siem Reap og være engageret i forbøn og konkret hjælp i forhold til missionærfamilien.

Desuden vil der være besøg og fortælling fra forskellige missionærer og andre, der har været ude og opleve missionsarbejdet i Cambodja.

Lærer også at gøre en praktisk forskel lokalt

Under besøget i Cambodja kommer eleverne til hjælpe med engelskundervisning, fodbold og leg med børn og andre praktiske opgaver.

Men undervisningen på Explore-linjen kommer ikke kun til at handle om at hjælpe mennesker i missionslandene.

Der vil også være fokus på engagement i det frivillige arbejde lokalt i Tarm og omegn, hvor eleverne hjælper folk med at vaske vinduer og lignende, fortæller Peter Jensen.

“Vi vil gerne have fokus på det diakonale aspekt, hvor eleverne oplever, at de kan være med til at gøre en forskel for andre.”

> Læs mere om den nye Explore-linje her.

> Læs mere om LM’s arbejde i Cambodja.