Stor taknemmelighed for hjælp efter brand

  • af

”Vi er glade for, at der har været så mange, der gerne ville hjælpe. Vi har virkelig følt Guds hjælp igennem hele situationen.” 

Det siger volontørerne Tabitha Hansen og Nikoline Fredensborg, der arbejderden lutherske kirkes børnehjem Huruma Center i Iringa, Tanzania, hvor der var branjd den 8. oktober.

Branden medførte store materielle skader, men der er nu ryddet op, og bygningen er klar til renovering, fortæller de to volontører.

Den første hjælp som fra lokale dagen efter branden

Nikoline fortæller, at den første hjælp kom allerede dagen efter branden, da en lokal familie valgte at købe nye madrasser til de 11 drenge, der stod uden et sted at sove. 

Da hun og Tabitha fortalte om branden i den internationale kirke i Iringa, var der flere, der donerede nyt tøj, sko, skoleuniformer og tasker til børnene. 

”Børnene blev så glade og kom begejstrede for at vise os de nye ting, de havde fået,” fortæller de.

Stor vemodighed og magtesløshed, fordi alt var brændt ned

Branden opstod om eftermiddagen – formentlig på grund af overgang i en lampe på et af drengenes soverum.

Tabitha og Nikoline var taget hjem for at holde weekend, men tog ud på børnehjemmet dagen efter for at se, hvad de kunne hjælpe med.

”Vi opdagede vi, at situationen var værre, end vi havde forstillet os,” siger de og fortæller, at bygningen og alt indhold var fuldstændig brændt ned.

De 11 drenge, der havde boet i bygningen, havde mistet alt: senge, tøj, skoleuniformer, sko og skabe.

”Både børnene og de ansvarlige for Huruma Center græd af magtesløshed og var meget sårbare, og det rørte os meget at se dem så vemodige og magtesløse,” siger de to volontører.

Fireårig dreng opdagede branden og fik råbt om hjælp

”Vi er meget taknemmelige for Guds hjælp i denne situation – ikke mindst for at ingen mennesker kom til skade i branden.”

Volontørerne fortæller, at det skyldes en fireårig drengs opmærksomhed.

”Han opdagede branden og fik vækket en anden dreng, der lå og sov i den nederste køje, og på det tidspunkt, han blev vækket, var der ild i køjen over ham,” fortæller de.

”Disse to drenge kom ud af værelset og fik råbt om hjælp. Efter to timer var ilden slukket.”