To unge fra Kids Club i Cambodja blev døbt

  • af

”Før skulle vi hele tiden ofre til guderne i templerne, men nu er vi sat fri.”

Det siger Rom-el og Sarai, der blev døbt i en flod i det nordlige Cambodja den 2. december.

”Selv om de ydre forhold var meget anderledes end i Danmark, er dåbens indhold det samme. Og det er meget vigtigt for os, at de fik en evangelisk-luthersk dåb,” siger Mia og Johannes Jensen, der er missionærer for LM i Siem Reap.

Inden dåben var der andagt, bibellæsninger og lovsang, og efter dåben var der fest med helstegt kylling, fisk, frø og ris. De nydøbte fik også gaver – blandt andet fik de en halskæde med et kors som vedhæng af LM.

Det begyndte med engelskundervisning

Rom-el, 14 år, og Sarai, 16 år, bor begge i et fattigt område uden for Siem Reap tæt på evangelisten Lan Yi og hans hustru, Saron.

De holder Kids Club i deres hjem hver uge, og her er Rom-el og Sarai kommet trofast i to år.

”Vi har bedt særligt for dem, da de har skilt sig lidt ud i forhold til de øvrige børn. De har nemlig lyttet meget aktivt og taget noter, siger Mia.

Siden april har de modtaget særlig dåbs- og bibelundervisning hver uge af Saron og Yi.

Saron og Yi tilbyder også engelsk- og computerundervisning, og det var oprindelig det, der gjorde, at de to unge begyndte at knytte an ved LM’s arbejde. 

Johannes fortæller, at der ikke er nogen kristne i deres familier, men forældrene accepterer, at de er blevet døbt, og de virker ikke afvisende for evangeliet.

Plan for fortsat oplæring

”For Saron og Yi har det været en stor glæde og opmuntring, at de unge er blevet døbt,” siger Johannes.

”Mange af os deltagere havde våde øjne, for det er på alle måder et ubeskrivelig stærkt øjeblik at være vidne til, når et menneske tager imod Jesus.”

Han tilføjer, at for dem er discipelskabet vigtigt, og derfor glæder det dem, at der er lagt en plan for fortsat oplæring af de to nydøbte, som også var inviteret med til julearrangementet for LM’s kollegium i byen.

”De nød virkelig fællesskabet, og vi har et håb omm at Rom-el kan blive en kommende kollegiestudent,” siger han.

———-

LM Kids missionsprojekt og indsamling går i 2023 og 2024 til at holde Kids Club hos Saron og Yi. Læs mere og vær med til at støtte projektet.