Underviste lærere på prestigefyldt skole i Cambodja

  • af

”Jeg var meget nervøs, men også stolt over undervise lærere fra store internationale skoler. Deltagerne var aktive og interesseret i vores undervisning.”

Sådan fortæller Navy Chhay – en af lærerne fra den kristne organisation Flame, som har gået på den efteruddannelse, missionær Jesper Hansen har stået for i Cambodjas hovedstad Phnom Penh.

Sammen med to af de andre lærere, der har gået på uddannelsen, holdt hun en workshop på en konference for lærere fra byens førende internationale skoler.

Hædersbevisning at undervise lærere fra store private skoler

Konferencen Cambodia International Educators Conference blev holdt på International School of Phnom Penh (ISPP), som er landets dyreste og mest prestigefyldte skole, hvor blandt andet landets premierministers søn går.

Og det var noget af en hædersbevisning for de tre lærere fra Flame, fortæller Jesper Hansen.

“Personligt var jeg enormt stolt på deres vegne over at se, hvor meget de har rykket sig som undervisere det sidste halvandet år,” siger han.

“At de nu på et flot og reflekteret akademisk niveau er i stand til at underviser lærere fra store private skoler bevidner dette.

Nu har jeg større selvtillid til at undervise andre lærere

En af de andre lærere fra Flame, SreyMeas Nhil, som også underviste på workshoppen, udtrykker det sådan:

“Da jeg startede på undervisningen for halvandet år siden, havde jeg ikke troet, at jeg selv ville komme til at stå og undervise lærere på ISPP. Det gik så godt, at jeg nu har større selvtillid til at undervise andre lærere.”

Navy Chhay og SreyMeas Nhil er netop blevet optaget på uddannelsen Master of Education på University of Cambodia, og sammen med deres kollega, Pitou Vong, skal de ved siden af deres studier stå for videreuddannelsen af deres kolleger, når missionær Jesper Hansen rejser hjem til Danmark.

Vigtigt, at børnene får en god uddannelse

Efteruddannelsen af Flames lærere er vigtig, så de bliver i stand til at give en god undervisning til børn fra fattige familier og være med til at bryde den sociale arv.

”Hvis lærerne får en uddannelse inden for læring, pædagogik, psykologi og undervisningslære, får de mulighed for at gøre en forskel for de børn, de underviser,” siger LM-missionæren, der har været i Cambodja sammen med sin kone og parrets to børn siden 2021.

> Læs mere om Flames arbejde her.

DU KAN STØTTE NU
Støt LM’s arbejde blandt fattige børn i Phnom Penh